Personalia

NaamA.M. Gieling
RoepnaamSander
AdresGuldenpad 7
 1827 JJ  ALKMAAR
Telefoonnummer072 - 2000 100
E-mailadresinfo[at]provocem[dot]nl


Werkervaring

2007 – hedenZelfstandig ondernemer en eigenaar van Pro Vocem, gespecialiseerd in Software, ICT, beveiliging en onderwijs. Tot de aangeboden diensten en producten behoren:
 • Het voor een opdrachtgever in het reguliere hoger onderwijs geheel verzorgen van de lesprogramma's Inleiding Programmeren met PSD's, Praktijk Programmeren in C# en Webprogrammeren met ASP.NET voor eerstejaars studenten Technische en Bedrijfskundige Informatica gedurende meerdere onderwijs-semesters.
 • Het voor diverse projecten ontwikkelen van digitale elektronische schakelingen en het schrijven van embedded software voor de in deze schakelingen toegepaste microcontrollers en -processors. Voor diverse projecten, zoals deze, 'customize' en 'componentize' ik een bestaand OS en ontwikkel ik shell applicaties en achtergrondprocessen die system management taken uitvoeren. Het vormgeven en skinnen van de user interface hoorde ook tot het takenpakket.
 • Het ontwikkelen van apps voor iOS (iPhone / iPad / iPod). Deze apps zijn geschreven in Objective-C, waarbij gebruik gemaakt wordt van de XCode IDE en de Cocoa API.
 • Het consulteren op het gebied van draadloze netwerktechniek d.m.v. het uitvoeren van WiFi & Spectrum Surveys. Hierbij combineer ik mijn kennis van netwerktechniek, installatietechniek en signaaltechniek, waarbij ik gebruik maak van een spectrum analyzer en wifi / spectrum heat mapping software.
 • Uiteenlopende projecten waarbij webprogramming in de vorm van het maken van online applicaties en intelligente scripts centraal stond. Ook het maken en up-to-date houden van websites en vooral hun backend- en beheersystemen hoort hier bij.
 • Het schrijven en redigeren van lesmateriaal, waaronder het boek 'Beveiliger 2 – Een Moderne Benadering', een lesboek voor beveiligers dat op enkele scholen wordt gebruikt.
 • Het lesgeven in alle vakken behorend bij de beroepsopleiding Beveiliger, zowel theorie als praktijk. Ook de afname van examens hoort hierbij.
 • Het aanvragen van vergunningen (ND nummer), het doen van formele registraties (CREBO-registratie en -documentatie, melding CBP/WBP) en het opzetten en laten toetsen van certificeringen (aanvraag & certificering als erkend leerbedrijf in de beveiligingsbranche incl. opleidingsplan en -documentatie) voor diverse organisaties.
 • Het geven van beveiligingsadviezen op (basis)scholen en het beoordelen van bestaande installaties aan de NCP regeling Brandmeldinstallaties en BORG certificering zoals opgenomen in de VNG raamovereenkomst voor onderwijsinstellingen.
 • Het herontwerpen, inrichten en voeren van (sub)administraties, waaronder de opzet en ontwikkeling van het 'Bag End' online databasesysteem, zoals dat gebruikt werd bij onderwijsinstelling DeltaSafe BV, alvorens het door Pro Vocem werd vervangen door een NuSoap-koppeling met Coachview.net.
 • Het geven van bedrijfsadvies, met name bij het in de markt zetten van nieuwe producten en diensten, waaronder het opstellen van rentabiliteitsanalyses.
2006 - 2009 Freelance docent en onderwijsontwikkelaar beveiligingsleer, waaronder lessen geven en lesmateriaal ontwikkelen op gebied van rechts- en wetskennis, brandpreventie en -repressie, algemene beveiligingsleer, maatschappijleer en ICT. Deze werkzaamheden voerde ik nog steeds uit toen ik formeel voor mezelf begon, maar toen uiteraard onder de vlag van mijn eigen bedrijf, Pro Vocem (zie hierboven).

Vanaf 2009 ben ik gestopt met het lesgeven, maar heb ik tot op heden nog veel te maken met de ontwikkeling van het onderwijs en het in stand houden de CREBO vergunning, waaronder het maken van en het begeleiden bij het in de praktijk brengen van exameninstrumentaria, verantwoordingsmatrijzen, onderwijs- en examenreglementen, kwaliteitsdocumenten, etc.
2004 - 2007 Werkzaam als parttime beveiliger bij Security 4 All BV, begonnen tijdens de studie als bijbaan. Vanaf 2006 bestonden de beveiligingswerkzaamheden uit opleiden en begeleiden (als een door het KBB ECABO gecertificeerde praktijkopleider).
2003 - 2004 Parttime Assistent-docent voor diverse vakken horend bij de opleiding Kunstmatige Intelligentie op propedeuseniveau bij UvA Jobservice BV.
2000 - 2001 Fulltime technisch installateur buitendienst bij Planhold Services BV. Werkzaamheden bestonden o.a. uit werk aan KennisNet-installaties op basisscholen in Noord-Holland. Daarbij moest alles gebeuren van het aanleggen van communicatienetwerken, CAI en elektra tot het configureren van industriële routers en overige netwerkapparaten.


Opleidingen

2006 Certificering voor bevoegd praktijkopleider bij leerbedrijven in de beveiligingsbranche, behaald bij het betreffende Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (KBB), stichting ECABO.
2002 - 2005 Bachelor Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam. Tot de vakken die sterke raakvlakken met embedded software development hebben, behoorden o.a.:
 • Digitale Techniek (digitale schakelingen en real-time OS projectjes)
 • Robotica
 • Computer Vision
 • Low-level computer- en programmeertechniek in C, waarbij ook compilerkennis en low-level hardwarekennis van m.n. x86 centraal stond
Voor een eindproject heb ik samen met drie andere studenten een onderzoek naar multi-agents gedaan en daarvoor een onderzoekssuite genaamd KARMA (KARMA Advances Researching Multi-Agents) mede-ontworpen en -geïmplementeerd.
2004 - 2005Opleiding Beveiliger 2 bij DeltaSafe in Amsterdam (bijbaan tijdens studie).
2001 - 2002Propedeuse Bedrijfskundige & Technische Informatica aan de Hogeschool Alkmaar. Bij het Technische onderdeel stond embedded software centraal. Bij het Bedrijfskundige onderdeel stonden database-ontwerp en administratieve organisatie centraal.
1999 - 2000Propedeuse Leraaropleiding Geschiedenis aan de EFA (HvA) in Amsterdam.
1998 - 1999Havo 4 + 5 éénjarig in Alkmaar (Cornelis Drebbel College, volwasseneducatie).
1992 - 1998Gymnasium (incl. Latijn & Grieks) t/m het 5e jaar in Alkmaar (CSG Jan Arentsz).


Vrijetijdsbesteding en (overige) vaardigheden

ICT Met name softwareontwikkeling in de talen: C, C++, C#, Java, Python, Visual Basic, Prolog, PHP, ASP, Objective-C. Ook embedded en microcontroller applicaties ontwikkeld in C (GCC varianten, MikroC, en meer), PICBasic (Proton) en Assembly (MPASM).

Databasepakketten als MS Access, MS SQL Server, MySQL en SQLite (inclusief database-ontwerp m.b.v. ERD’s), alsook webontwikkeling m.b.v. HTML en CSS behoren tot mijn vaardigheden.

Systeemontwikkeling en hardware-ontwikkeling (digitale schakelingen) behoren ook tot mijn vaardigheden (het ontwerpen van de embedded systemen waar de door mij gemaakte firmware op komt te draaien)
Onderwijs Met name doceren, examineren, lesmateriaal ontwikkelen, onderwijsorganisatie- en administratie en deelname in enkele commissies. Ook geef ik af en toe bijlessen wiskunde aan havo/vwo scholieren die bij mij in de buurt wonen.
 • Lesgeven Beveiliger 2
 • Hier ben ik aan het lesgeven aan beveiligers-in-spe. Ik leg net uit in welke dwangmiddelen de wet voorziet inzake strafvordering.

Beveiliging Met name beveiligen, opleiden, inwerken, operationeel leidinggeven en adviseren, zie voor een compleet overzicht hier.
 • Security Evenement
 • Hier ben ik bezig met geuniformeerd beveiligingswerk in een VIP lounge tijdens een groot evenement. Om veiligheidsredenen is het gezicht van het hoofd beveiliging van de opdrachtgever onherkenbaar gemaakt.

Administratieve Organisatie (Sub)administraties ontwerpen, opzetten, implementeren en voeren, alsook adviseren m.b.t. beveiligingsaspecten en het aanvragen van vergunningen en certificeringen. Ten behoeve van mijn bedrijf doe ik tevens zelf de eigen boekhouding en administratie, alsook mijn eigen fiscale verantwoording.
Theologie & Filosofie Met name beschik ik over Bijbelkennis en basiskennis Hermeneutiek, Exegese en Kerkgeschiedenis, en ben ik bekend met de meeste filosofische (basis)stromingen. Mensen die mij door hun schrijven en spreken hebben beinvloed zijn C.S. Lewis, Henri Nouwen, Rene Descartes en Chuck Smith. De Griekse grondtekst kan ik zelf meelezen, een overblijfsel uit de Gymnasiumtijd.

Mijn schrijf- en leservaring zorgen er mede voor dat ik dit bovendien kan overbrengen aan anderen door het schrijven van bijv. korte artikelen (waaronder blog- en forum-contributies) en het mondeling geven van uitleg aan geinteresseerden.
Elektronica & Gadgets Door mijn werk in een omgeving waarin van de embedded softwareontwikkelaar tevens wordt verwacht dat hij zijn eigen hardware (mede-)ontwerpt, heb ik veel tijd gestoken in het mezelf bijbrengen van de basisprincipes elektriciteitsleer, met name door praktisch bezig te zijn met het ontwerpen en implementeren van schakelingen.

Ik heb bijvoorbeeld een circuit gemaakt dat mijn deurbel verbindt met mijn lokale ethernetnetwerk. Een bijbehorende applicatie in de system tray van de PC kan op die manier notificatie geven als iemand beneden aanbelt. De hardware draait om een ethernetchip en een MCU waarop een mini-webserver (voor beheer) en een TCP socket draait (voor connectie met een client). Het schema voor de schakeling en de PCB layout heb ik getekend in DipTrace:
 • Schema Ethernet Doorbell
 • Het schema voor de Ethernet Deurbel gimmick. Hierbij hoort nog firmware (bestaande uit een mini-webserver en een TCP server socket) en client software (bestaande uit een system tray agent die een client TCP socket heeft).

Game Programming In mijn vrije tijd ben ik nogal een gamefanaat, vaak ben ik te vinden achter mijn PC, PS3, Wii of DS. Mijn favoriet op de DS is Boulder Dash. Voor op de PC ben ik in Python een eind gekomen met een Boulder Dash kloon:
 • Boulder Dash Kloon
 • Een Boulder Dash kloon voor de PC geschreven in Python met behulp van de PyGame API. Zoals je ziet ben ik als designer / animator niet veel waard. Maar programmer art maken om dingen te testen lukt me prima!

Installateur / Reparateur Door mijn ervaring als application-engineer (zelf implementeren) + de ervaring als technisch installateur ben ik in staat om voorkomende (bouw)klussen in- en om het huis, met name op het gebied van infrastructuur (van uitbreiding van elektrische installaties, tot aanleggen van datanetwerken, maar ook basis houtbewerking en algemene klusvaardigheden) zelfstandig en veilig uit te voeren.

Door mijn ingenieurservaring ben ik in staat om basisreparaties uit te voeren aan bijv. huishoudelijke apparatuur en door de ervaring met computertechniek ben ik in staat om PC’s en allerhande randapparatuur te installeren, onderhouden en repareren. Mensen komen vaak naar mij toe voor hulp bij het klussen, reparatie van bijv. een printer of stofzuiger of installatie van datanetwerken (ethernet), telefonie, kabelinstallaties, en overige infra-installaties, zoals elektra, etc.


Recent nieuws

27-03-2012, 17:33:12
Update De website heeft vandaag een kleine update... (meer)

23-02-2012, 09:04:35
TimeFrame (3) De meat & potatoes van de app i... (meer)

14-01-2012, 11:24:07
TimeFrame (2) In de afgelopen weken hebben we de ... (meer)

22-12-2011, 19:11:37
TimeFrame Clusterbucket is gister van start gegaa... (meer)

24-11-2011, 10:13:53
Memory App (4) Gisteren 23 november is de hybri... (meer)

27-10-2011, 09:52:22
Memory App (3) Gisteren 26 oktober is de Memory... (meer)

30-09-2011, 18:59:17
Memory App (2) Vandaag is de programmeerkant va... (meer)

Alle berichten